Для приватних осіб Для бізнесу Для партнерів Про компанію Оплата Довідка Прес-центр Ресурси

Офіційне повідомлення ПАТ «Укртелеком» щодо порушення прав власності у м. Севастополь

30.08.2014

ukrtelecom_logotype1.jpg

ПАТ «Укртелеком» отримало письмові повідомлення від Управління зв'язку та інформаційних технологій Уряду Севастополя і державного унітарного підприємства «Севастополь Телеком» із посиланням на розпорядження №99 «Про закріплення майна за Державним унітарним підприємством «Севастополь Телеком» стосовно того, що майновий комплекс кабельної каналізації Севастополя закріплено за компанією «Севастополь Телеком» на правах повного господарського ведення. У зв'язку з цим доступ до каналізації здійснюватиметься виключно із дозволу Начальника Управління зв'язку інформаційних технологій Уряду Севастополя або уповноваженої ним особи. При цьому, до ПАТ «Укртелеком» висунута вимога розірвати угоди про надання кабельної каналізації, укладені між оператором та іншими компаніями, які використовують каналізацію у своїй діяльності, та укласти договір щодо користування каналізацією з підприємством «Севастополь Телеком».

Значна частка телефонної кабельної каналізації м. Севастополь належить на правах приватної власності ПАТ «Укртелеком». Оператор не бачить законних підстав щодо примусової передачі своєї інфраструктури, активів чи абонентів іншим суб'єктам господарської діяльності. Розпорядження Уряду Севастополя і висунута вимога підприємства «Севастополь Телеком» незаконні, оскільки суперечать законодавству Російської Федерації та нормам міжнародного права, й, по суті, є свідченням протиправного захоплення об'єктів приватної власності місцевою владою у Севастополі. Дії уряду Севастополя та самої компанії «Севастополь Телеком» ставлять під загрозу забезпечення послугами зв'язку м. Севастополь та Крим загалом.

Про факт незаконного захоплення свого майна ПАТ «Укртелеком» поінформувало НКРЗІ. Крім цього, спрямовано письмові вимоги про захист приватної власності до Генеральної прокуратури Російської Федерації, Міністерства зв'язку та масових комунікацій Російської Федерації, а також до Адміністрації Президента Росії.

Нагадаємо, що упродовж усього часу ПАТ «Укртелеком» сумлінно надає телекомунікаційні послуги абонентам півострова у повному обсязі. Не дивлячись на відсутність спеціального правового регулювання діяльності українських компаній на території півострова, оператор й надалі забезпечуватиме безперебійний зв'язок у Криму до того часу, поки це дозволятимуть обставини, технічні та операційні можливості компанії.

Згідно з нормами міжнародного права приватна власність є недоторканною. Як неодноразово заявляла компанія, у разі ухвалення місцевими органами влади незаконних рішень, які порушують права та інтереси оператора, ПАТ «Укртелеком» використає усі можливі законні засоби захисту своїх прав. Зокрема, для подальшого захисту своїх майнових прав оператор готовий звертатися до міжнародних судових інстанцій.

Публічне акціонерне товариство «Укртелеком» – найбільший оператор фіксованого зв’язку в Україні, лідер серед провайдерів Інтернету. Укртелеком є єдиним засновником та учасником ТОВ «ТриМоб» – мобільного оператора стандарту 3G/UMTS.

Сьогодні компанія надає свої послуги майже 9 мільйонам абонентів фіксованої телефонії, фіксований швидкісний Інтернет обрали для себе понад 1,6 мільйона клієнтів.

Компанія СКМ - професійний інвестор, керуюча компанія найбільшої фінансово-промислової групи України, діяльність якої сконцентровано у трьох основних сферах бізнесу: гірничо-металургійної, електроенергетичної і фінансової, а також у телекомунікаціях, медіа-бізнесі, нерухомості, роздрібній торгівлі, глиновидобутку, торгівлі нафтопродуктами, сільському господарстві, машинобудуванні й транспортному бізнесі.

04 жовтня 2013 року ПАТ «Укртелеком» став частиною Групи СКМ.

До складу Групи СКМ входять компанії Метінвест і ДТЕК, Перший український міжнародний банк і Ренесанс-Капітал, АСКА і АСКА-Життя, телекомунікаційна група Vega, «Медіа Група Україна», ЕСТА Холдинг (нерухомість), Український Рітейл (роздрібна торгівля), UMG (виробництво мінеральної сировини), Паралель (оператор ринку нафтопродуктів), Харвіст (сільське господарство), машинобудівний холдинг Corum Group, транспортний холдинг «Портінвест» та інші.

Генеральний директор Компанії СКМ: Олег Миколайович Попов.

100% акцій Компанії СКМ належать бізнесменові Рінату Ахметову.

Веб-сайт Компанії СКМ: http://www.scm.com.ua/