Для приватних осіб Для бізнесу Для партнерів Про компанію Оплата Довідка Прес-центр Ресурси

ПАТ «Укртелеком» у рамках виконання умов приватизаційного договору побудував за власні гроші телекомунікаційну мережу спеціального призначення

30.09.2014

ukrtelecom_logotype1.jpg

ПАТ «Укртелеком» належним чином і в строк виконав приватизаційні зобов'язання зі створення телекомунікаційної мережі спеціального призначення (ТМСП). Архітектура і функціонал ТМСП визначені  основними технічними вимогами, погодженими всіма спецкористувачами в інтересах державної системи урядового зв'язку і відомчих мереж спеціального зв'язку спецкористувачів.

У квітні 2013 року з дотриманням строків, що визначені приватизаційним договором, мережа була створена, а з вересня того ж року вже фактично експлуатується Держспецзв’язком  у тестовому режимі. Створення та готовність до експлуатації ТМСП, відповідно до основних технічних вимог, підтверджені відповідним актом, підписаним Держспецзв'язку та ПАТ «Укртелеком».

Виділена ТМСП була побудована повністю  і виключно за кошти ПАТ «Укртелеком», жодних бюджетних коштів для її створення не залучалося.

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 17 вересня 2014 року № 850-р Держспецзв'язок  зобов'язаний забезпечити безкоштовне  приймання виділеної телекомунікаційної мережі спеціального призначення від ПАТ «Укртелеком» у державну власність у термін до 01.11.2014.

Для уникнення непорозумінь, вважаємо за потрібне зазначити, що ПАТ «Укртелеком» не має жодного відношення до створення або експлуатації телекомунікаційної мережі доступу до ТМСП. Створена Держспецзв'язку телекомунікаційна мережа доступу до ТМСП є окремим об'єктом, який має власне технологічне обладнання і відмінне від ТМСП функціональне призначення.

Публічне акціонерне товариство «Укртелеком» – найбільший оператор фіксованого зв’язку в Україні, лідер серед провайдерів Інтернету. Укртелеком є єдиним засновником та учасником ТОВ «ТриМоб» – мобільного оператора стандарту 3G/UMTS.

Сьогодні компанія надає свої послуги майже 9 мільйонам абонентів фіксованої телефонії, фіксований швидкісний Інтернет обрали для себе понад 1,6 мільйона клієнтів.

Компанія СКМ - професійний інвестор, керуюча компанія найбільшої фінансово-промислової групи України, діяльність якої сконцентровано у трьох основних сферах бізнесу: гірничо-металургійної, електроенергетичної і фінансової, а також у телекомунікаціях, медіа-бізнесі, нерухомості, роздрібній торгівлі, глиновидобутку, торгівлі нафтопродуктами, сільському господарстві, машинобудуванні й транспортному бізнесі.

04 жовтня 2013 року ПАТ «Укртелеком» став частиною Групи СКМ.

До складу Групи СКМ входять компанії Метінвест і ДТЕК, Перший український міжнародний банк і Ренесанс-Капітал, АСКА і АСКА-Життя, телекомунікаційна група Vega, «Медіа Група Україна», ЕСТА Холдинг (нерухомість), Український Рітейл (роздрібна торгівля), UMG (виробництво мінеральної сировини), Паралель (оператор ринку нафтопродуктів), Харвіст (сільське господарство), машинобудівний холдинг Corum Group, транспортний холдинг «Портінвест» та інші.

Генеральний директор Компанії СКМ: Олег Миколайович Попов.

100% акцій Компанії СКМ належать бізнесменові Рінату Ахметову.

Веб-сайт Компанії СКМ: http://www.scm.com.ua/