Для приватних осіб Для бізнесу Для партнерів Про компанію Оплата Довідка Прес-центр Ресурси

ПАТ «Укртелеком» повідомляє про неможливість надання абонентам послуг зв’язку в Криму через протиправні дії щодо його об'єктів на території півострова

10.02.2015

ukrtelecom_logotype1.jpg

Сьогодні, 10.02.2015 року, близько 00:00 (за київським часом) засобами віддаленого моніторингу мережі ПАТ «Укртелеком» з інтервалом у п'ять хвилин зафіксовано фізичне роз'єднання волоконно-оптичного магістрального кабелю відразу за двома напрямками, які з’єднують  материкову частину України з Кримом. Пошкодження зафіксовано на відстані, яка відповідає найближчому підсилювальному пункту на території Криму. Таким чином, можна стверджувати, що роз'єднання кабелю сталося на території півострова. Цей факт свідчить про навмисне відключення  волоконно-оптичних ліній на території Криму з метою від'єднання мережі Кримської філії ПАТ «Укртелеком» від телекомунікаційної мережі загального користування України.

Крім того,  співробітникам ПАТ «Укртелеком» було заблоковано доступ у всі офісні та технологічні приміщення Кримської філії. На всіх ключових об'єктах підприємства виставлено озброєну охорону, представники якої заявляють про запровадження підприємством «Кримтелеком» тимчасового адміністративного управління Кримською філією ПАТ «Укртелеком».

ПАТ «Укртелеком»  заявляє, що такі дії залишають без зв’язку абонентів Укртелекому, та розцінює те, що сталося, як навмисну диверсію з боку третіх осіб з метою незаконного захоплення приватної власності.

ПАТ «Укртелеком» заявляє, що на даний час у компанії відсутня технічна можливість здійснювати контроль над своїми об'єктами в Криму і, відповідно, підприємство не може надавати телекомунікаційні послуги на території півострова.

Як повідомлялося раніше, через захоплення невідомими особами приміщення та телекомунікаційного обладнання у вересні 2014 року ПАТ «Укртелеком»  було змушене  припинити  надання послуг на території Севастополя.

ПАТ «Укртелеком» використовує всі існуючі в його розпорядженні технічні засоби та можливості для якомога швидшого відновлення надання послуг зв'язку абонентам у Криму, а також докладає зусиль для з'ясування причин виникнення інциденту. Компанія заявляє про свою готовність використовувати всі можливі законні методи і засоби для захисту своїх активів на території півострова Крим.

Сьогодні компанія надає свої послуги майже 8 мільйонам абонентів фіксованої телефонії, фіксований швидкісний Інтернет обрали для себе понад 1,6 мільйона клієнтів.

Компанія СКМ - професійний інвестор, керуюча компанія найбільшої фінансово-промислової групи України, діяльність якої сконцентровано у трьох основних сферах бізнесу: гірничо-металургійної, електроенергетичної і фінансової, а також у телекомунікаціях, медіа-бізнесі, нерухомості, роздрібній торгівлі, глиновидобутку, торгівлі нафтопродуктами, сільському господарстві, машинобудуванні й транспортному бізнесі.

04 жовтня 2013 року ПАТ «Укртелеком» став частиною Групи СКМ.

До складу Групи СКМ входять компанії Метінвест і ДТЕК, Перший український міжнародний банк і Ренесанс-Капітал, АСКА і АСКА-Життя, телекомунікаційна група Vega, «Медіа Група Україна», ЕСТА Холдинг (нерухомість), Український Рітейл (роздрібна торгівля), UMG (виробництво мінеральної сировини), Паралель (оператор ринку нафтопродуктів), Харвіст (сільське господарство), машинобудівний холдинг Corum Group, транспортний холдинг «Портінвест» та інші.

Генеральний директор Компанії СКМ: Олег Миколайович Попов.
100% акцій Компанії СКМ належать бізнесменові Рінату Ахметову.
Веб-сайт Компанії СКМ: http://www.scm.com.ua/