Новини / Інтернет-трафік на новій мережі Укртелекому виріс у три рази

05.01.2017

Зростають обсяги спожитого інтернет-трафіка абонентами оновленої мережі Укртелекому – до 7,3 Гбайт на добу

В одеській Аркадії абоненти оновленої мережі Укртелекому, яким тепер доступний швидкісний інтернет, стали активніше ним користуватися – трафік зріс втричі. Якщо раніше у середньому добове споживання трафіка одним абонентом становило 2,5 Гбайт, то на новій мережі – 7,3 Гбайт. Відповідно, втричі зросли обсяги місячного трафіка – до 220 Гбайт.

Завдяки технічній модернізації середня швидкість доступу до інтернету на існуючих ADSL-лініях зросла майже 2,5 рази і сягнула 20 Мбіт/с. Її достатньо для одночасного перегляду цифрового телебачення та використання інтернету з декількох пристроїв.

Нову інфраструктуру Укртелекому в Аркадії побудовано на базі активних розподільчих шаф Huawei, за допомогою яких надається весь спектр послуг. Це SIP-телефонія, широкосмуговий доступ до інтернету за технологіями ADSL, VDSL, GPON, цифрове телебачення.

Нагадуємо, що модернізація мережі Укртелекому відбувається у 6 містах України (Києві, Харкові, Львові, Одесі, Дніпрі та Запоріжжі), її завершення планується на 2018 рік. Нова мережа охопить 3,3 млн домогосподарств та 1,7 млн абонентів Укртелекому.

ПАТ "Укртелеком"