Новини / У Дніпропетровській області правоохоронці затримали групу «металістів»

20.06.2017

Перше затримання після виїзного засідання Комітету ВР з питань інформатизації і зв’язку в Дніпрі та підписання «Меморандуму про взаємодію і співробітництво»

17 червня в місті Кам'янське за адресою вул. Звенигородська, 47 спрацювала сигналізація кабельних споруд Укртелекому. На місце події було направлено оперативну групу охорони, а також викликано поліцію. В ході спільних оперативних дій правоохоронці затримали 4 чоловіків на автомобілі «Москвич». При огляді автомобіля у затриманих виявлено 100 метрів кабелю Укртелекому, ножівка по металу, 2 лебідки, рукавички і лом.

Через дії зловмисників без зв’язку залишились 250 клієнтів Укртелекому.

У ході проведених слідчих дій затримані вказали місце скоєння крадіжки кабелю та місце його розборки. Дані факти слідством було задокументовано в повному обсязі, а кабель вилучено як речові докази.

За фактом крадіжки порушено кримінальну справу за статтею 185 ККУ, але частина статті, що визначає міру покарання, за якою буде розслідуватися справа, ще визначається. Слідство має взяти до уваги той факт, що затримані зі зломом проникли в приміщення, що охороняється, і вчинили крадіжку групою осіб.

«Минулого тижня у Дніпрі відбулося виїзне засідання Комітету ВР і керівництва області. Під час заходу було підписано «Меморандум про взаємодію і співробітництво». Ми сподіваємося, що це дозволить знизити рівень крадіжок»,– підкреслює Михайло Шуранов, прес-секретар Укртелекому.

Нагадаємо, що в Дніпропетровській області з початку 2017 року скоєно понад 4598 крадіжок. Цей показник найбільший по всій країні і дорівнює 60% від всіх скоєних крадіжок в Україні. За всіма злочинами заведено кримінальні справи, але тільки 10% доходить до суду, і, зазвичай, завершуються невеликим штрафом, що не перевищує обсяг разової виручки злодія.

ПАТ "Укртелеком"