Новини / У Первомайському правоохоронці затримали групу «металістів»

04.08.2017

У м. Первомайський (Харківська обл.) групою швидкого реагування охоронної фірми сумісно із кримінальним розшуком районного відділу поліції на «гарячому» затримано зловмисників, які викрадали мідний кабель Укртелекому. У мікрорайоні ½ група з чотирьох осіб  за ніч  проникла у три колодязі  та  вирізала 124 метри багатопарного кабелю, завдавши збитків на понад 60 тисяч грн. А щоб зручніше було його транспортувати, то вкрадене різали на двометрові шматки. За цим заняття  і було затримано мешканців Первомайського району. У них вилучено ножівка по металу, автомобілі та мотоцикл.

Через дії зловмисників  на деякий час без зв’язку залишались  більше 130  мешканців міста. Компанія оперативно відновила надання послуг своїм абонентам.

У ході проведених слідчих дій затримані зізналися і в ще 4 крадіжках кабелю у цьому ж мікрорайоні протягом останнього часу. Тоді  вирізали більше  кілометра мідного кабелю Укртелекому,  а сума збитків сягнула 270 тисяч грн.

За фактом крадіжки порушено кримінальну справу за статтею 185 ККУ,  частина 3.

Нагадаємо, що особливо гострою  проблема крадіжок мідного кабелю є в Дніпропетровській, Запорізькій  та  Харківській областях. Всього по Україні  у першому півріччі цього року їх вже скоєно понад 11,2 тисяч.  Із них у Харківській області – майже тисяча.

Про всі випадки викрадення та пошкодження майна компанія повідомляє правоохоронні органи, співпрацює з поліцією, реалізує низку проектів щодо захисту власного майна та проводить модернізацію мережі, замінюючи мідні кабелі на оптичні. Однак вирішення проблеми потребує комплексного підходу: посилення відповідальності за скоєння злочину, контроль за пунктами прийому кольорового брухту, заборона прийому телекомунікаційного  кабелю від приватних осіб.

ПАТ "Укртелеком"