Для приватних осіб Для бізнесу Для партнерів Про компанію Оплата Довідка Прес-центр Ресурси

На 30% зросла кількість крадіжок мідного кабелю Укртелекому

27.12.2016

У  2016 році зафіксовано 18 тисяч фактів крадіжок кабелю оператора по всій території країни

Компанія щодня  проводить ремонтні роботи для відновлення послуг абонентам, які опиняються без  телеком послуг через дії зловмисників. У цьому році відновлено більше 700 тисяч непрацюючих телефонів, пошкоджених зловмисниками.

Масові та систематичні крадіжки  мідного кабелю Укртелекому – одна з наболілих проблем практично для всіх регіонів України.  В останні роки їх кількість невпинно зростає. У цьому році зафіксовано вже 18 тисяч таких випадків, що майже на 30 % більше, ніж у попередньому. Понад половина з них – 12 тисяч – у Дніпропетровській, Запорізькій  та Харківській областях.

«Про усі випадки ми повідомляємо правоохоронні органи, активно співпрацюємо з поліцією, спільно затримуючи крадіїв на «гарячому». Варто відзначити, що  останнім часом кількість затримань та направлень справ для судового розгляду побільшало. У цьому році понад 2 000 епізодів направлено до суду. Це на 57% більше, ніж у минулому році, – коментує директор з корпоративних комунікацій Укртелекому Михайло Шуранов. – Звичайно, що Укртелеком намагається захищати  своє майно, встановлюючи сигналізацію в кабельній каналізації та додатковий захист на колодязі».

Вирішення проблеми крадіжок кабелю потребує комплексного підходу. Це підвищення контролю за пунктами прийому кольорового брухту, заборона прийому багатожильного кабелю від приватних осіб. Варте уваги і посилення відповідальності  за  скоєне, застосування відповідних статей Кримінального кодексу, які враховують проникнення в приміщення, повторні дії грабіжників, в тому числі у складі груп.

Технічна модернізацію, в межах якої за 2,5 року замість мідних ліній прокладається 4,7 тисяч кілометрів волоконно-оптичного кабелю, також вплине на кількість крадіжок оскільки ВОЛС не цікаві для крадіжки з метою заробітку.

Довідка