Для приватних осіб Для бізнесу Для партнерів Про компанію Оплата Довідка Прес-центр Ресурси

Мажоритарний акціонер Укртелекому ТОВ «ЕСУ» коментує отриманий від Фонду державного майна України акт перевірки виконання зобов'язань за договором приватизації Укртелекому

21.02.2017

ТОВ «ЕСУ» отримав від Фонду державного майна України

акт перевірки виконання зобов'язань за договором приватизації Укртелекому

Мажоритарний акціонер Укртелекому ТОВ «ЕСУ», що входить до групи СКМ, не згодний з окремими висновками, викладеними в акті Фонду державного майна України, який було складено за результатами перевірки виконання ТОВ «ЕСУ» приватизаційних зобов’язань щодо Укртелекому. Перевірка розпочалася у травні 2016 року і у лютому 2017року, з великим запізненням, Фонд державного майна України направив ТОВ «ЕСУ» акт, в якому не підтвердив виконання декількох з понад 50 зобов’язань.

Група СКМ стала власником контрольного пакету акцій Укртелекому у 2013 році, через два роки після його приватизації. СКМ опосередковано придбала ТОВ «ЕСУ» від попередніх власників, які брали участь в приватизації Укртелекому в 2011 році та укладали приватизаційний договір, що містить згадані зобов’язання. На думку ТОВ «ЕСУ», ключові претензії Фонду пов’язані з діями чи бездіяльністю попередніх власників Укртелекому та характером зобов’язань, взятих ними на себе під час приватизації.

З моменту входження Укртелекому до групи СКМ в жовтні 2013 року, він демонструє сталі фінансові результати, прибуткову діяльність, розпочав повну технічну модернізацію телекомунікаційної мережі, залучивши для цього міжнародне фінансування у розмірі 400 млн дол США. Компанія є третім за розміром платником податків у телеком-галузі України, щорічно сплачуючи в бюджет держави майже 2 мільярди гривень.

Враховуючи характер претензій Фонду державного майна та їх зв’язок з діями попередніх власників Укртелекому, ТОВ «ЕСУ» вважає необхідним досягнення розумного компромісу щодо виконання приватизаційних зобов’язань. Разом з тим, якщо Фонд вирішить звернутися до суду за результатами перевірки, ТОВ «ЕСУ» буде готово захищати свою позицію та право власності на акції Укртелекому.

Оператор в звичайному режимі продовжує надавати телекомунікаційні послуги своїм клієнтам, а також продовжує всі свої інвестиційні програми, в тому числі і програму технічної модернізації телекомунікаційної мережі. Ми зробимо все можливе, щоб рішення Фонду державного майна України не вплинуло на операційну діяльність ПАТ «Укртелеком».