П’ять годин Аркадія була без зв’язку внаслідок крадіжки кабелю

30.05.2017

У ніч на 30 травня зловмисники залишили на кілька годин без зв’язку мешканців одеського мікрорайону Аркадія. Злодії пошкодили телекомунікаційну інфраструктуру Укртелекому, вкравши кілька відрізків оптичного та мідного кабелю. Загалом – понад 115 метрів оптичного та 23 метри мідного.

Трьох зловмисників – деякі вже мали судимість – затримано «на гарячому» та доставлено у Хмельницьке відділення Малиновського райвідділу поліції в м. Одеса. За попередніми даними, їм буде інкриміновано ст. 185, ч. 2 Кримінального Кодексу України. Зараз проводяться слідчі дії.

«Масові крадіжки кабелю вже стали проблемою держави, а не тільки Укртелекому. Від таких дій зловмисників страждають і абоненти, і соціальні об’єкти та служби. Цієї ночі мешканці Аркадії не могли з домашнього телефону викликати, наприклад швидку допомогу, – наголошує Михайло Шуранов, речник Укртелекому. – Варто зауважити, що 90% випадків крадіжок кваліфікується за ст. 185 ч. 1 ККУ (незначна крадіжка). У даному випадку правоохоронці звернули увагу на те, що злодії діяли групою, тому їм буде інкриміновано ст. 185 ч. 2. Ми звернулися до слідчого управління з проханням перекваліфікувати кримінальну справу за ст. 185 ч. 3 у зв’язку з тим, що відбулося проникнення у закриту споруду, яка було під охоронною сигналізацією. Перекваліфікація ч. 1 ст. 185 на частину 3 дозволить залишити злодіїв під вартою до рішення суду (згідно з порядком, передбаченим ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України)».

А тим часом працівники Укртелекому відновили послуги клієнтам, ремонтні роботи тривають.

Нагадуємо, що протягом 2016 року в місті Одесі скоєно 563 крадіжки кабелю, це майже двічі кожен день. Протягом січня-травня 2017 року на території міста скоєно 481 крадіжку, викрадено понад 27 тис. метрів мідного кабелю, залишено без зв’язку десятки тисяч абонентів.

Зворотний зв'язок   Домашній Інтернет   Безпроводовий Інтернет
Оплата рахунку   Онлайн TV    IP-телефонія