Для приватних осіб Для бізнесу Для партнерів Про компанію Оплата Довідка Прес-центр Ресурси
Новини поштою

ПОЛІТИКА КОНФІДЕНЦІЙНОСТІ ПАТ «УКРТЕЛЕКОМ»

Шановні клієнти та відвідувачі Веб-ресурсу!

Публічне акціонерне товариство «Укртелеком» з повагою відноситься до конфіденційної інформації будь-якої особи, що стала відвідувачем цього сайту. 

У наступних розділах, які наведено нижче, ми детально Вас проінформуємо як ПАТ «Укртелеком» обробляє Ваші персональні (особисті) дані, коли Ви використовуєте наші послуги, такі як фіксована телефонія, Інтернет та інші наші послуги, і, коли Ви відвідуєте наші Веб-сайти http://www.ukrtelecom.ua/ і my.ukrtelecom.ua.

Свобода вибору

ПАТ «Укртелеком» зобов'язаний завжди тримати Вас в курсі про свої спеціальні пропозиції та акції, які можуть Вас зацікавити. Однак, якщо Ви не хочете отримувати комерційні повідомлення від нас, Ви можете легко вказати, це в будь-який час за допомогою одного з багатьох каналів зв'язку (електронна пошта, на Веб-ресурсі, контакт-центр: 0-800-506-800), і ми в найкоротший час зробимо зміни за Вашим рішенням.

Якщо Ваша особиста інформація змінилася (наприклад, поштовий індекс, поштова адреса, адреса електронної пошти, телефон або мобільний телефон), будь ласка, поновіть Ваші особисті дані на Вашій сторінці.

Збір та використання персональних даних

Якщо ви хочете скористатися нашими послугами, Вам може бути запропоновано ввести персональні дані за наявності Вашої згоди, такі як Ваше ім'я та прізвище, адресу, логін, адресу електронної пошти, номер телефону, номер мобільного телефону. Ми також можемо звернутися до Вас з проханням щодо надання інших даних, які нам потрібні для надання послуг, у встановлений законодавством спосіб.

Персональні дані - відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована.

Персональні дані можуть бути отримані через різні канали: в усній формі в пунктах прийому платежів ПАТ «Укртелеком», по телефону через обслуговування клієнтів, в письмовому вигляді через форми замовлення, а також в електронних формах на Веб-сайті або через SMS.

Крім того, ми збираємо дані про використання наших послуг і трафік відвідування на Веб-сайтах або з’єднань, які проходять через нашу мережу. Відомості можуть містити інформацію про з’єднання, трафік, фіксовані і мобільні номери, а також дата, час, тривалість дзвінка або інтернет-з'єднання.

Персональні дані, які Ви надаєте, обробляються і зберігаються в Базі персональних даних «Абоненти» ПАТ «Укртелеком» (Володілець БПД: ПАТ «Укртелеком», бульвар Т.Шевченка, 18, м. Київ, Україна, 01601, контактний телефон:0-800-506-800). База персональних даних «Абоненти» ПАТ «Укртелеком» ведеться в електронній та паперовій формах та зареєстрована в Державному реєстрі баз персональних даних від 11.07.2013 № 61929 (свідоцтво – серія АА № 063337) відповідно до вимог Закону України «Про захист персональних даних».

Ваші персональні дані використовуються з метою надання необхідної (замовленої) телекомунікаційної послуги, встановлення з’єднання з телекомунікаційними мережами інших операторів, поліпшення якості послуг, що надаються, планування і організації телекомунікаційної інфраструктури,  дослідження ринку, забезпечення інформування клієнтів про нові продукти, послуги та пропозиції (акції), а також з метою боротьби з шахрайством і порушеннями, вчиненими проти ПАТ «Укртелеком», його працівників, клієнтів або контрагентів.

Персональні дані зберігаються протягом 5 років після того, як людина перестала бути абонентом ПАТ «Укртелеком». Інформація про трафік Веб-сайту http://www.ukrtelecom.ua/ зберігається тільки протягом 5 днів, my.ukrtelecom.ua - протягом 1 дня.

Для системи безпеки, коли ви відвідуєте наші веб-сайти, наш Веб-сервер тимчасово реєструє доменне ім'я або IP-адресу комп'ютера, що запитує, а також дату доступу, файл прохання клієнта (ім'я файлу і URL), код відповіді HTTP, веб-сайт, з якого Ви відвідуєте нас та кількість байт, переданих в процесі сесії.

Наші Правила щодо Маркерів звертань ("сookies")

Щоб покращити швидкість і якість наших послуг, ми використовуємо на нашому Сайті технологію маркерів звертань ("сookie").

"Cookies", ці невеликі фрагменти коду, як правило, зберігаються на комп'ютері користувача, на жорсткому диску, і дозволяють Веб-сайту "персоналізувати" себе для кожного користувача, запам'ятовуючи інформацію, пов'язану з відвідуванням користувачем Веб-сайту.

"Cookies" можуть зберігати різноманітну інформацію, включаючи IP-адреси, навігаційні дані, інформацію про сервер, час передачі даних, налаштування користувача, а також адреси електронної пошти та паролі, необхідні для входу на Сайт. В розділі "Довідка" на панелі інструментів більшості інтернет-браузерів Ви зможете ознайомитися з інформацією, як запобігти прийняттю нових "cookies" Вашим браузером або як налаштувати Ваш браузер, щоб завжди відхиляти "cookies". Якщо ви відключите "cookies", ви не зможете отримати доступ до важливих функцій або відмінних рис нашого сайту і ваше використання сайту може бути обмеженим. Маркери звертань, які використовуються на сайті, пов'язані з персональними даними користувача.

Спеціальні зауваження з приводу дітей

Особи віком до 18 років не мають права використовувати будь-які послуги на нашому сайті.

ПАТ «Укртелеком» радить всім батькам і опікунам пояснити своїм дітям, що особисті дані потрібно розміщувати в Інтернеті з відповідальністю. ПАТ «Укртелеком» ніколи навмисно не буде збирати дані з неповнолітніх, не буде використовувати їх, а також розголошувати третій стороні без Вашого дозволу.

Взаємодія Веб-ресурсу ПАТ «Укртелеком»

Наш сайт може містити посилання на сайти, які не управляються ПАТ «Укртелеком». Такі гіперпосилання наведені виключно для інформаційних цілей. Під час користування такими Веб-сайтами, ми рекомендуємо Вам уважно прочитати їх політику конфіденційності.

Соціальні плагіни мереж (форумів) Facebook, Twitter, Youtube

Технічне оснащення сторінок нашого Веб-сайту включає в себе плагіни:

  • соціальної мережі Facebook (facebook.com), управління якої відбувається з штаб-квартири компанії Facebook Inc, Facebook Corporate Office, який знаходиться за адресою: Headquarters 1601 S. California Ave. Palo Alto, CA 94304, USA, телефон: +1 (650)543-4800;
  • інформаційної мережі Twitter (twitter.com), управління якої здійснюєтьсяз офісу компанії Twitter, Inc., який знаходиться за адресою: 1355 Market St, Suite 900 San Francisco, CA 94103, USA, телефон: +1(415)222-9958;
  • соціального форуму Youtube (youtube.com), управління якої здійснюється з офісу компанії YouTube, LLC, який знаходиться за адресою: 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA, телефон: +1 (650)253-0000.

Ці плагіни можуть бути кнопками Like, Ретвіт або відповідно «Мені подобається». Якщо ви відкриваєте одну з наших веб-сторінок, оснащену таким плагіном, ваш інтернет-браузер безпосередньо підключить вас до серверів FacebookTwitter або Youtube і на екрані відобразиться зареєстрований плагін через ваш браузер. Плагін буде передавати на сервери дані про те, які саме наші Веб-сторінки Ви відвідали. Якщо у Вас є обліковий запис на Facebook, Twitter або Youtube і ви залогінені через свій аккаунт, то при відвідуванні нашої Веб-сторінки, Facebook, Twitter або Youtube буде пов'язувати цю інформацію з Вашим аккаунтом.

Під час використання будь-яких функцій плагіна (наприклад, при натисканні кнопки «Мені подобається», коментуванні), ця інформація також буде синхронізована з Вашим аккаунтом на Facebook, Twitter або Youtube. Більш детальну інформацію про збір і використання даних мережею Facebook, Twitter або Youtube, а також про права і можливості щодо захисту персональних даних в даному контексті можна знайти в розділі про конфіденційність на сайтах Facebook, Twitter або Youtube.

Щоб уникнути зв'язку мереж Facebook, Twitter або Youtube з нашими Веб-сторінками та подальшого співвіднесення даної інформації з Вашим аккаунтом, вам потрібно вийти з облікового запису мережі перед відвідуванням наших Веб-сторінок.

Таємниця телекомунікацій

Відомості про трафік, які проходять через нашу мережу фіксованого телефонного зв'язку, електронної пошти, SMS-повідомлення і Ваша активність в Інтернеті на інших сайтах є захищені відповідно до законодавства. Це означає, що ПАТ «Укртелеком» і його працівники не можуть втручатись в таємницю телекомунікацій, що регламентовано відповідними внутрішніми наказами і інструкціями.

Телефонні дзвінки, які Ви здійснюйте до нашого контакт-центру за номером - 0-800-506-800 можуть бути записані з метою поліпшення якості послуг, що надає ПАТ «Укртелеком», та в якості доказу у разі виникнення спору в рамках виконання договорів.

Забезпечення захисту персональних даних

Для запобігання несанкціонованого доступу ми підтримуємо фізичні, електронні та організаційні процедури для захисту персональних даних від випадкового або незаконного знищення чи випадкової втрати, зміни або несанкціонованого розкриття чи доступу. Ми впровадили технічні та організаційні заходи для захисту Бази персональних даних.

Наші заходи безпеки відповідають сучасним вимогам і проходять регулярний контроль з метою забезпечення постійного високого рівня захисту персональних даних.

Розкриття персональних даних третім особам

Деякі з наших баз персональних даних можуть бути доступні третім особам з якими співпрацює ПАТ «Укртелеком», наприклад, наших партнерів або колл-центрів, які продають послуги ПАТ «Укртелеком» від нашого імені. Такі треті особи мають доступ до персональних даних за принципом службової необхідності.

Ми не будемо розкривати персональні дані державним органам за винятком випадків, передбачених законодавством.

Права суб’єкта персональних даних

  • знати про місцезнаходження персональних даних, яка містить його персональні дані, її призначення та найменування, місцезнаходження та/або місце проживання (перебування) володільця чи розпорядника персональних даних або дати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом;
  • отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються його персональні дані;
  • на доступ до своїх персональних даних;
  • отримувати не пізніш як за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи зберігаються його персональні дані у відповідній базі персональних даних, а також отримувати зміст його персональних даних, які зберігаються;
  • пред’являти вмотивовану вимогу володільцю персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних;
  • пред'являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким володільцем та розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними;
  • на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв'язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи;
  • звертатися зі скаргами на обробку своїх персональних даних до органів державної влади та посадових осіб, до повноважень яких належить забезпечення захисту персональних даних або до суду;
  • застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних;
  • вносити застереження стосовно обмеження права на обробку своїх персональних даних під час надання згоди;
  • відкликати згоду на обробку персональних даних;
  • знати механізм автоматичної обробки персональних даних;
  • на захист від автоматизованого рішення, яке має для нього правові наслідки.

Ви можете звернутися до нас електронною поштою за адресою:pd@ukrtelecom.ua, надіслати нам листа за адресою: бульвар Т.Шевченка, 18, м. Київ, Україна, 01601, зателефонувати за номером +38 (044) 230-63-56.

Ви маєте право звертатися зі скаргами щодо обробки Ваших персональних даних до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у сфері захисту персональних даних. Контактна інформація: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008, тел. гарячої лінії: 044-253-75-89, 0800-50-17-20, офіційна інтернет-сторінка http://www.ombudsman.gov.ua/.

Зміни

Наша Політика конфіденційності може зазнавати періодичних змін. Ми не обмежуватимемо Ваші права, згадані в цій Політиці конфіденційності, без Вашої чітко висловленої згоди. Будь-які зміни до Політики конфіденційності буде опубліковано на цій сторінці, а у випадку внесення суттєвих змін ми зробимо більш помітне повідомлення (включно з надсиланням сповіщення про зміни в Політиці конфіденційності електронною поштою – для окремих служб). Тому, ми рекомендуємо звертатися до цієї політики конфіденційності регулярно.

Дата останнього оновлення: 07 грудня 2015 р.

Редакція від 25 квітня 2013 року


Корпоративний центр ПАТ «Укртелеком»
Довідка для фізичних осіб за телефоном: 0-800-506-800, 044-246-68-00
Довідка для юридичних осіб за телефоном: 0-800-506-801
Поштова адреса: Україна, Київ-601, 01601, бульвар Т.Шевченка, 18

Зворотний зв'язок