Отримувати новини від Укртелеком

Україна, Київ-601, 01601, бульвар Т.Шевченка, 18

23.12.2019

30 населених пунктів Харківщини підключаються до оптики

Регіон приєднується до інших областей країни, де віддаленні села та невеликі міста будуть повністю діджиталізовані

Бірки і Губарівка, Полкова Микитівка і Кабичівка, Привілля і Панютине, Лозова і Мусійки, Піски і Данилівка – це далеко не повний перелік населених пунктів Харківщини, які вже підключені до швидкісного інтернету.

Провайдером з підключення до швидкісного інтернету виступив Укртелеком. Оператор планує підключити понад 30 населених пунктів у регіоні. Уже прокладено більше 230 кілометрів сучасної мережі волоконно-оптичних ліній.

До швидкого інтернету підключаються і приватні домогосподарства, і бізнес-підприємства, і державні організації, і дошкільні та шкільні заклади, медичні установи. Так, наприклад, у Вовчанських Хуторах підключено школу, сільраду та місцевих фермерів, у Бірках – сільраду, фельдшерсько-акушерський пункті та клініку, а у Шелестовому – садочок, школу та сільраду.

Роботи Укртелекому з будівництва оптики тривають у 300 населених пунктах країни. Зараз оператор надає послуги інтернету у понад 2340 населених пунктах.