Отримувати новини від Укртелеком

Україна, Київ-601, 01601, бульвар Т.Шевченка, 18

30.06.2020

Бізнес обирає «оптику»

74% нових підключень до інтернету серед бізнес-клієнтів – «оптичні»

Бізнес обирає сучасні послуги від Укртелекому, підключаючись до зручних сервісів, яких вимагають сучасні ІT-системи. Корпоративні клієнти стабільно обирають швидкісний «оптичний інтернет». Завдяки модернізації компанії і побудові нових волоконно-оптичних ліній передачі даних частка «оптичних» підключень серед бізнес-клієнтів постійно зростає. В першому кварталі вона перевищила 2/3 від загального об’єму включень, а у травні зросла до 74%. Найчастіше за останні місяці оптичний інтернет обирали представники малого та середнього бізнесу, зокрема фермерські господарства, підприємства легкої промисловості, об’єкти роздрібної торгівлі. До модернізованої, «гігабітної волоконно-оптичної мережі» (GPON) підключаються також об’єднані територіальні громади (ОТГ), освітні та медичні заклади. Традиційно високу якість та швидкість оптичного інтернету обирають органи місцевої влади, держпідприємства. Водночас частина клієнтів продовжує використовувати підключення з лінійки xDSL технологій.

Нагадаємо, з початку карантину фахівці Укртелекому підвищили пріоритетність вирішення інцидентів на мережі, що впливають на безперервність ІР-послуг для ключових об’єктів соціальної інфраструктури (заклади охорони здоров’я, служби з надзвичайних ситуацій, фінансові та банківські установи, продовольчі магазини, аптеки, АЗС, правоохоронні органи тощо). Завдяки посиленому режиму роботи 95% усіх звернень від таких споживачів вирішується протягом 8 годин, незважаючи на рівень складності. Це на 25% швидше, ніж до карантину.

Укртелеком реалізовує низку проектів з будівництва волоконно-оптичних каналів для різних бізнес-об’єктів, торговельно-розважальних, офісних центрів та інших об’єктів, аби забезпечити їх сучасними послугами. Наприклад, зараз оптичний інтернет від Укртелекому є у понад 1 500 об’єктах концентрації бізнес-клієнтів.