Отримувати новини від Укртелеком

Адреса

Україна, Київ-601, 01601, бульвар Т.Шевченка, 18

02.10.2020

Комерційний конфлікт між операторами не повинен впливати на функціонування мереж загального користування

З початку 2020 року компанія Лайфселл займає деструктивну комерційну позицію, яка полягає у тому, що відсутність договору про взаємо з’єднання між Лайфселл і Укртелекомом трактується першим як підстава для блокування певних видів трафіку та несплати за послуги фактично надані Укртелекомом, який зі свого боку трафік не обмежував. Ігноруючи визначені державою розрахункові ставки за послуги термінації міжнародного трафіку, ТОВ «лайфселл» з початку року блокує пропуск міжнародного трафіку з мережі Укртелекому.

На жаль, склалася ситуація, за якої за дев’ять місяців поточного року ні НКРЗІ, ні АМКУ, ні рішення господарських судів не змогли вирішити комерційний конфлікт між операторами телекомунікацій та забезпечити пропуск всіх видів трафіку.

При цьому Лайфселл також ігнорує наявну заборгованість перед Укртелекомом за той трафік, який Укртелеком вже пропустив з мережі Лайфселл, та не здійснює оплат за фактично надані послуги.

У зв'язку з цим Укртелеком змушений був вдатися до аналогічних дій і обмежити пропуск деяких видів трафіку (щодо яких не укладено договір між компаніями) з мережі Лайфселл на прямому інтерконекті. При цьому абоненти Лайфселл матимуть технічну можливість додзвону альтернативними маршрутами через мережі інших операторів, у разі, якщо їх оператор телекомунікацій забезпечує виконання законодавства України в частині наявності резервних маршрутів.

Укртелеком вважає, що позиція Лайфселл у відмові від підписання договору про взаємоз’єднання без наявності в ньому обмеження за видами трафіку, в цілому деструктивна для галузі і може негативно вплинути на цілісність мереж загального користування та можливість забезпечення зв’язку з кінця в кінець.