Отримувати новини від Укртелеком

Україна, Київ-601, 01601, бульвар Т.Шевченка, 18

26.02.2021

Понад 2 мільярди гривень Укртелеком заробив на послугах інтернету

У 2020 році Укртелеком збудував майже 10 тисяч кілометрів оптики, підключив до інтернету сотні сіл та на 7% збільшив доходи від інтернет-послуг і передачі даних

За результатами 2020 року* загальний дохід Укртелекому є стабільним, на рівні 6,2 млрд грн.

EBITDA склала 1,7 млрд грн, що на 4,8% більше у порівнянні з аудійованою звітністю 2019 року. Маржа EBITDA збільшилася на 1,8 пп і становить 27,3 %.

Укртелеком розвивав свою оптичну інфраструктуру, дотримуючись необхідних карантинних заходів. Минулого року було прокладено найбільше в історії компанії кілометрів волоконно-оптичного кабелю – майже 10 тисяч. До швидкісного оптичного інтернету підключено сотні населених пунктів, 135 об’єднаних територіальних громад, понад 200 медичних закладів, майже 500 навчальних та 250 об’єктів бізнес-концентрації. Загалом кількість користувачів оптичного інтернету від Укртелекому зросла вдвічі – до майже 170 тисяч.

На початок цього року мережа інтернет-доступу Укртелекому охоплює 3322 населених пункти.

Протягом останніх років зберігається тенденція зростання доходів від надання послуг інтернету та передачі даних. У 2020 році вони збільшилися на 7% до понад 2 млрд грн.

Дохід від фіксованої телефонії склав майже 2,2 млрд грн.

Загалом дохід від телекомунікаційних послуг склав 5 млрд грн. Приватним абонентам було надано послуг на понад 3 млрд грн, бізнес-споживачам – на майже 1,4 млрд грн, дохід від послуг операторам склав понад 520 млн грн.

Надходження від комерційної оренди майна, незадіяного у виробничих процесах, також продовжили зростати. У 2020 році вони збільшилися на 14% до 332 млн грн.

Капітальні інвестиції склали майже 700 млн грн.

У 2020 році Укртелеком перерахував майже 1,9 млрд грн податків та інших платежів до бюджетів усіх рівнів.

* Дані за 2020 рік згідно з неаудійованою фінансовою звітністю.

Публічне акціонерне товариство «Укртелеком» – найбільший оператор фіксованого зв’язку в Україні, лідер серед провайдерів Інтернету. Укртелеком є єдиним засновником та учасником ТОВ «ТриМоб» – мобільного оператора стандарту 3G.

Укртелеком проводить стратегічну модернізацію своєї телекомунікаційної мережі, що дозволить надавати абонентам доступ до інтернету на швидкості 50 Мбіт/с за технологією VDSL і до 1 Гбіт/с – за FTTH/GPON.

З 2013 року ПАТ «Укртелеком» приєднався до бізнесів SCM

Бізнеси SCM, реалізують низку проектів спільно з Фондом Ріната Ахметова, і із перших днів загрози епідемії коронавірусу включилися в допомогу Україні. Зокрема, Рінат Ахметов направив 300 мільйонів гривень на боротьбу з COVID-19. Для цього він об’єднав усі ресурси – благодійного Фонду, ФК «Шахтар», компаній ДТЕК, Метінвесту, Укртелекому та інших активів SCM для допомоги Україні.